Forebygg mot sporer i mjølk, ta analyse av hygienisk kvalitet i grovfôr nå

november 14, 2013 at 1:07 pm Legg igjen en kommentar

Av Ingunn

OldedalenI 2014 vil sporer igjen bli innført i kvalitetsbetaling av leverandørmjølk.  Fôr er hovedkjelda til forekomst av sporer i mjølk, og sporane blir oppkonsentrert i gjødsla. Sporer blir i hovedsak overført til mjølka frå fjøsmiljøet i forbindelse med mjølking. God generell  fôr- og mjølkehygiene er avgjerande for lågt innhold av bakterier og sporer.

Det er derfor tid for å ta hygienisk analyse av grovfôret. Riktig disponering av fôret tilpasset dine dyr og ein langsiktig strategi med tiltak for å unngå sporer i fôr og mjølk, vil leggje grunnlaget for ein god mjølkekvalitet og økt lønnsomheit. Ta kontakt med TINE rådgjevar for å få tverrfagleg hjelp innan mjølkekvalitet og fôring.

Eurofins i Moss tilbyr analysepakke for hygienisk kvalitet i surfôr. Den inneheld analyser av smørsyresporar, bacillussporar, enterobakteriar, koliforme bakteriar, mugg og gjærsopp. I tillegg vil ein få oppgitt tørrstoff og pH i prøva. Analysen kostar kr. 665,- Det er også muleg å bestille analyse av enkeltkomponentar, f.eks.  smørsyresporar, men dette er relativt sett dyrare enn å bestille heile pakka. Analyse av kun smørsyresporer koster kr. 473,-

For å komme til Eurofins si heimeside med bestillingsskjema og prislister for grovfôranalyser så følg trykk her.

Advertisements

Entry filed under: Ukategorisert.

Vitsen med å ta grovfôranalyser Fokus på fôreffektivitet i Nederland

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv


%d bloggers like this: