NorFor-boka er komt!

januar 27, 2011 at 10:27 pm Legg igjen en kommentar

Av Ingunn

Nå er NorFor-boka endelig publisert! NorFor er det fôrvurderingssystemet som ligger til grunn for beregninger av fôrrasjoner i TINE OptiFor. Det er et enormt arbeid som ligger bak skriving og publisering av boka, men det er fryktelig viktig at dette er gjort for få anerkjennelse for systemet både i Norge og Norden, og også utenfor de nordiske landa. Systemet er komplekst og jeg vil påstå at det kanskje er Europas beste, kanskje til og med verdens beste fôrvurderingssystem. Ein dokumentasjon på NorFor-systemet vil også vise omverden at til tross for at de nordiske landa er små, så ligger vi i verdenstoppen innen forskning og utvikling, og ikke minst så har vi satt kunnskapen inn i et system som gjør at vi kan bruke det i den praktiske rådgivinga.

Boka er altså den vitenskapelige dokumentasjonen av NorFor og beskriver i detalj fôranalysemetoder, fôrvurderingen, biologiske likninger og næringsbehov til mjølkekyr og ungdyr. Boka er med i en vitenskapelig bokserie på engelsk og har tittelen NorFor – The Nordic feed evaluation system, Scientific series, EAAP 130. Hovedforfatter er Harald Volden. Målgruppa for boka er først og fremst forskere, studenter og fagfolk innen drøvtyggerernæring og fôrevaluering.

Milepæl

Boka utgjør en viktig milepæl i arbeidet som ble startet av mjølkeorganisasjonene i Sverige, Norge, Danmark og Island i 2001. Det overordnede målet har vært å lage ett identisk og felles fôrvurderingssystem for de fire landene, et system som dessuten gir mulighet til fortløpende å inkorporere aktuell forskning og erfaring. NorFor legger også til rette for kontakten mellom mjølkeprodusenter, rådgivere, forskere og fôrindustri samt være ett verktøy for å spre kunnskap og utveksle erfaringer. NorFor brukes i dag av rådgivere i alle de fire landene for å regne fôrrasjoner til mjølkekyr og ungdyr.

Boka kan bestilles hos forlaget her

Mer informasjon om boka finnes også på http://www.norfor.info/.

Reklamer

Entry filed under: Fôrmiddelvurdering. Tags: , .

Melk eller melkeerstatning? Slaktevekt og fett

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv


%d bloggere like this: