Nye analyser frå Eurofins

januar 17, 2011 at 8:01 pm Legg igjen en kommentar

Av Ingunn

Eurofins har no starta å analysere gjæringskvalitet og sukker på NIR. Dette betyr at ein standard NIR-analyse (NorFor-pakke) inneheld mjølkesyre, eddiksyre, ammoniakk og sukker i tillegg til tidlegare verdiar. Dei nye analysane er viktige for å få ein betre vurdering av fôret og meir nøyaktige berekningar i TINE OptiFor. Det er derfor eit stort framsteg at ein no får desse analysane på NIR. Smørsyre og propionsyre er ikkje med i denne analysen, og analysen er mindre nøyaktig enn når ein bestiller ein gjæringsanalyse som er kjemisk bestemt. Har ein mistanke om dårleg surfôrkvalitet anbefalast det derfor å bestille gjæringsanalyse i tillegg slik som før. Det er det sikraste resultatet som kjem på analysebeviset, og verdiane frå gjæringsanalysen vil derfor overskrive NIR-analysen og bli synlege på analysebeviset. Prisen på den nye NIR-analysen er kr. 475. Prisen for gjæringskvalitet er uendra. Prislista for dei ulike analysene hos Eurofins finn de her.

Advertisements

Entry filed under: Grovfôr og ensilering. Tags: , , , , , , .

Er det riktig å bruke ”toppkraftfôrene” og er de gode nok? Melk eller melkeerstatning?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv


%d bloggers like this: