Kukontrollen med blogg om Re-Ku

mars 15, 2010 at 9:20 pm Legg igjen en kommentar

Av Ingunn

Dataene i kukontrollen ligg lagra i Storfedatabasen, og no skal alle dataene i storfedatabasen over på eit nytt og meir moderne teknisk system. Prosjektet heiter Re-Ku og inneber ei flytting av mange millionar registreringar. I forrige veke opna kukontrollen ein blogg om Re-Ku, og den finn de her.

Kukontrollen er utruleg viktig for mjølkeproduksjonen i Norge. Den gir kvar produsent muligheit til å få orden og oversikt over sin eigen besetning og til å kunne drive planleggings- og kvalitetsarbeid basert på faktiske opplysningar i besetningen. Videre er kukontrollen grunnlaget for styring, planlegging og kvalitetssikring av mjølkeproduksjonen i Norge. Og kva hadde vel avlsarbeidet vore utan kukontrollen? Vi har også ei lang rekke med forskningsartiklar som er basert på data frå kukontrollen, både på avl, helse og fôring. Dette forskningsarbeidet kjem så produsentane til gode gjennom nye anbefalingar, metodar og system som blir utvikla. Som eksempel kan nemnast at på fôring så har data i kukontrollen mellom anna blitt brukt til å lage likningar til bruk i planleggingsverktøy som TINE Optifôr og Produksjonskontrollen. Kukontrollen gir oss oversikt og statistikkar over det meste. Nokre av statistikkane finn du her..

Det er derfor eit viktig og nødvendig arbeid som er i gang for å modernisere kukontrollen. I tillegg er det heilt nødvendig at dataene som kjem inn til kukontrollen er så riktige og fullstendige som muleg. Det oppfordrast derfor til å legge vekt på registreringsarbeidet slik at de som brukarar skal kunne få mest mogleg igjen for arbeidet i form av korrekte data ut igjen.

Reklamer

Entry filed under: Generelt. Tags: , , , .

Hva kan årsutskriften fortelle oss om fôringen? Mye krever mer!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv


%d bloggere like this: